Behandeling gemeentebegroting 2020

Home > Inwoners > Actuele berichten > Behandeling gemeentebegroting 2020

Behandeling gemeentebegroting 2020

Op donderdag 17 oktober organiseerde de gemeenteraad van Staphorst een inloopavond voor inwoners. De avond stond in het teken van de begroting. Want de gemeenteraad wilde graag weten wat u als inwoner nu precies belangrijk vindt.

De avond was ingedeeld in blokken; een halfuur lang kreeg iedereen de tijd om langs de raadsleden te lopen en hen vragen te stellen. Aansluitend was er een kwartier waarin de gemeenteraad plenair toegesproken kon worden.

Behandeling begroting

Op dinsdag 15 oktober is de begroting voor de periode 2020-2023 door het college van B&W gepresenteerd. Het is nu aan de gemeenteraad om deze begroting te behandelen.

• Op dinsdag 29 oktober vinden hiervoor de algemene beschouwingen plaats. De raadsfracties maken dan hun visies en standpunten kenbaar aan het college.
  • Op 12 november worden de voorstellen over allerlei onderwerpen aan de orde gesteld. De raad heeft dan nog de mogelijkheid om de begroting te wijzigen. Daarna wordt de begroting vastgesteld.

De begrotingsvergaderingen beginnen om 19.30 uur en vinden plaats in de raadszaal van het gemeentehuis. U bent van harte welkom op de publieke tribune, maar kunt het thuis ook live bekijken of volgen via de lokale radio DNO.

Wysiwyg

T. (0522) 46 74 00 of bel: 140522